Säännöt
Mitä tehdä ensimmäisenä kun rekisteröityy foorumille
Erikoistekniikat
Hahmomäärä
Mitä jos haluamani hahmo on kuollut sarjassa?
Pelisäännöt
Pentueet ja pentujen suunnittelu
Roolipelaaminen kiteytettynä
Roolaus esimerkki
Yleistä infoa
Mitä tehdä ensimmäisenä kun rekisteröityy foorumille
Ethän rekisteröidy ennen kuin hahmosi on hyväksytty.

Kun olemme hyväksyneet hahmosi liittymishakemuksen voit vasta suunnata foorumille ja rekisteröityä jäseneksi. Siirrä ensitöiksesi hahmosi esittely boardille nimeltä hahmojen esittelyt. Sieltä valitset oikean lauman jonne luot topicin hahmosi nimellä ja liität esittelyn sinne. Jos olemme hyväksyneet esittelysi, mutta huomauttaneet jostain virheestä ja kehoittaneet korjaamaan niin toivoisimme, että myös oikeasti korjaisitte ne sinne esittelyyn.

Voit myös lisätä pelaajaesittelyihin tietoa itsestäsi, mutta se ei ole pakollista.

Avatar/icon: Maksimikoko on 150x150.

Allekirjoitus/signature: Linkki hahmosi esittelyyn on pakollinen! Jos näemme jonkun jolla ei sitä ole, huomautamme asiasta YV:llä. Sääntö on siksi, että kanssapelaajien on helppoa löytää tietoa hahmostasi nopeasti ja vaivattomasti. Pienehkön/keskikokoisen kuvan voi myös laittaa allekirjoitukseensa.


Erikoistekniikat
Pidetään ne taidot sen verran realistisina, että esim. kuka vain ei voi osata Igan- tai Kougan-shinobien erikoistekniikoita, sillä nämä ovat ninjojen erikoistaitoja! Pitää olla menneisyydessä (tai jossain kuvauksessa) viittaus siihen, että miksi hahmosi osaa liikkeen, jos ei ole shinobi. Esimerkiksi joku Iga on voinut olla kiitollisuuden velassa ja opettanut hahmollesi tämän liikkeen.

Ja sitten esimerkiksi kuka vain ei voi osata Zetsu Tenrô Battôgaa, sillä se on kulkenut karhukoirien suvussa ja muutama susi osaa tämän. Ja vaikka hahmosi osaa joitain erikoistekniikoita, ei tämä voi olla voittamaton siltikään. Sovitaan, että jos hahmosi tekee jonkun liikkeen, hänen täytyy kokea tästä fyysistä rasitusta eikä voi heti hyökätä vihollisen kimppuun uudella erikoishyökkäyksellä.

Hahmollasi saa olla omakeksitty isku, kunhan olet kuvaillut iskun tarpeeksi hyvin! Hyvä olisi mainita ainakin nämä asiat: miten se vaikuttaa kohteeseen, miten se vaikuttaa iskun tekijään ja miten isku toteutetaan.


Hahmomäärä
Hahmorajaa ei sinänsä ole, mutta koetetaan pitää hahmomäärät järjenmukaisina. Viestejä kirjoittamalla ansaitset itsellesi tassuja ja nämä tassut määräävät, koska saat ottaa seuraavia hahmoja. Sinun pitää olla vähintään toisella tasolla (kaksi tassua), jotta saat ottaa seuraavan hahmosen itsellesi.
Mitä jos haluamani hahmo on kuollut sarjassa?
Jos haluat pelattavaksesi sellaisen hahmon, joka on tiedettävästi kuollut sarjassa, niin sinun täytyy kehitellä menneisyyteen jokin järkeenkäyvä selitys siitä miten hahmosi onkin säilynyt hengissä.
Pelisäännöt
Autohittaus/autohittaaminen ym.
Et voi niin sanotusti päättää, mitä oma hahmosi tekee vastapelaajan hahmolle. Joko sovitte asioista offina tai sitten kirjoitukseen lisätään esimerkiksi "yrittää" -verbi. Eli et kirjoita näin: "Rekku heitti Mustin ilmaan", vaan "Rekku yritti nostaa Mustin ilmaan" ja vastapelaaja sitten päättää, nousiko Musti ilmaan vai ei.

Lyhyesti sanottuna, et voi ohjata/vahingoittaa/tapattaa vastapelaajan hahmoa ilman lupaa.

Kuolemattomuus/ylivoimaisuus
Hahmosi ei saa missään nimessä olla kuolematon tai haavoittumaton. Jos se vaikka tippuu jostain korkealta, niin ei voi säilyä vammoitta. Ottakaa tämä huomioon, vaikkapa roolipelittäessänne taisteluita, molempien on otettava osumaa, jos tilanne siltä näyttää. Pidemmän päälle se alkaisi vain ärsyttämään vastapelaajaa, jos toisen hahmo väistäisi kaikki toisen hyökkäykset.

Käyttäytyminen
Toivoisimme teidän käyttäytyvän foorumilla fiksusti. Ketään ei syrjitä, kiusata tai haukuta. Otetaan uudet tulokkaat aina avoinmielisesti vastaan ja vanhemmat pelaajat opastavat nuorempia. Ylläpito tarkkailee (varsinkin on-aluetta) ilmapiiriä ja kirjoituksia, meille voi laittaa viestiä ääritapauksissa. Jos pelaajien kesken on jotain konflikteja niin pyrkikäähän selvittämään ristiriidat yksityisviestein ainakin ensihätään.

Jakautuminen
Mitä jakautumisella tarkoitetaan? Sitä, että hahmosi pelaa useassa pelissä samaan aikaan. Jakautuminen on täällä sallittua, sillä jos sinulla on vain yksi hahmo ja se on kiinni pelissä joka etenee hitaasti, niin siinä valuu omat inspiraation muruset hukkaan.


Pentueet ja pentujen suunnittelu
Roolipelissä voi syntyä hahmojen välille romanssia ja pelaajat voivat halutessaan suunnitella pentujen tekoa. Toivoisimme, että ylläpitoa infottaisiin mahdollisista pentusuunnitelmista (sen takia vain, että tiedämme tulevista suunnitelmista ym.). Pelaajat voivat joko itse keksiä pennuilleen ulkonäöt + luonteet tai sitten antavat jonkun muun pelaajan suunnitella. Foorumilla on boardi hahmokauppa, tänne voi laittaa topicin pennuista ja keskustella niistä.
Roolipelaaminen kiteytettynä
Tämän roolipelin tapahtumat pelataan foorumilla. Foorumilla on omat paikkansa (On-alue) missä pelaajat voivat ropettaa hahmoillaan. Paikkoja on monia ja hahmosi voi pelata missä vain ilman rajoituksia. Hahmosi voi olla kanssakäymisissä muiden pelaajien hahmojen kanssa ja voitte pelata jo ennestään suunniteltua peliä tai sellaista mitä ei ole suunniteltu ollenkaan. Jos näet jonkun pelaajan aloitusviestin, niin kannattaa kysyä josko voisit liittyä peliseuraksi, ellei peli ole sovittu ennaltaan jonkun kanssa! Mutta tästä pitäisi yleensä mainita aloitusviestissä, jotta kukaan ei mene sekaisin.

Roolipelaaminen on eräänlaista tarinan kerrontaa. Kerrot oman hahmosi tekemisistä mahdollisimman kuvailevasti, kuvittele itsesi hahmosi tilanteeseen. Miltä sinusta tuntuisi, minkälainen on elinympäristösi, mitä näet, mitä haistat jne. Se on ymmärrettävää, että sellaisella joka ei ennen ole roolipelissä ollut tai ei ole paljoa kirjoittanut, niin on alussa hieman hankalaa tuottaa tekstiä, mutta sitä kehittyy ajan kanssa!


Roolaus esimerkki
Esimerkki sovitusta pelistä ja roolipelaamisesta yleensäkin.

Faas
// Roller Valentinan kanssa...//

Venäjänvinttikoirauros Roller käveli pitkin tien piennarta. Tuo oli laskeutunut vuorilta kylään kuluttamaan aikaansa. Uros istahti maahan ja jäi katselemaan hiljaista tietä. Se vihasi tällaisia päiviä; tällaisia, jolloin ei ollut tehtäviä. Joutui vain maleksimaan yksin jossain muiden pällisteltävänä. Uros murahti ja käänsi itsensä mukavempaan asentoon.

Pian uros kyllästyi istuskeluun ja kampesi itsensä ylös. Sillä oli nälkä. Edellisestä ateriasta oli kulunut jo tovi. Itsensä laiskuutta häpeillen uros liukeni lähimmän roska-astiaan luo. Oun uroona hänen pitäisi jaksaa metsästää itse, mutta hän ei jaksanut kiivetä takaisin vuorille, jossa oli hänen mielestään parhaimmat metsästysapajat. Roller vilkaisi ympärilleen ja kaatoi roska-astian. Nopeasti hän alkoi tonkimaan roskia kaiken syömäkelpoisen varalta. Toivottavasti kukaan ei huomaisi häntä. Nopeasti Roller nappasi leivänpalalta vaikuttaneen asian suuhunsa ja jätti roska-astian maassa lojuvine roskineen siihen. Hän lähti juoksemaan tien vartta pitkin pois kylän tiheiten asutusta kolkasta. Kun hän oli mielestään tarpeeksi kaukana, hän jäi mutustamaan saamaansa leipää.

Diiah
[ Me tulemme Valentinan kanssa! ]

Valentina käyskenteli vailla päämäärää. Se oli tyytyväinen sillä hetkellä, mikään ei vaivannut sitä. Ei väsymys, ei nälkä. Pieni hymynkare oleili pennun kasvoilla. Äkkiä tämä kuitenkin vakavoitui, se näki vieraan koiran, joka kaivoi jotain maassa olevien roskien seasta. Mitähän se löysi, kun niin nopeasti lähti sen jälkeen juoksemaan pois? Pienen pennun mielenkiinto syttyi, se halusi tietää! Valentinan itsesuojeluvaisto oli aika mitäänsanomaton, sillä se pinkaisi vieraan koiran perään.

"Herra... hei herra!", se huudahti juostessaan toisen perässä. Pennulla oli niin pienet jalat, että se jäi heti jälkeen. Siitä ei ollut mitään vastusta aikuisen koiran nopeudelle. Valentina pysähtyi hetken juostuaan ja katseli ympärilleen. Minne vieras koira oli oikein mennyt? Pikkuisen suu mutristui ja silmät kimmelsivät, voi sitä pettymystä mitä se tunsikaan sisimmässään. Se niin oli toivonut saavansa toisen kiinni. Valentina yritti pidätellä pettymyksen karvaita kyyneliä ja nyyhkäisi hieman. Se halusi seuraa ja se halusi tosissaan tietää mitä toinen oli löytänyt roskien seasta. Pikkuinen katseli hädissään ympärilleen ja lähti jolkottelemaan tietä eteenpäin, aikomuksenaan löytää tuo salaperäinen koira.


Yleistä infoa
- Hahmosi kuva on pakollinen esittelyssä, ilman sitä ei hyväksytä!
- Foorumille rekisteröidytään omalla nimimerkillä, ei hahmon nimellä
- Älkää laittako käyttäjätunnustanne invisible-modelle, kiitos!
- Pelattaessa käytetään mieluiten "hän-muotoa", mutta muutkin käy